تفاهم؛ یعنی درک تفاوت‌ها

تفاهم میان همسران، در زندگی مشترک، یعنی فهم و درک دوسویه و سازگاری دوجانبه  و مدیریت درست زندگی؛ بی کشاکش و نزاع، همراه با رضایت از زندگی، با احترام متقابل زوجین و کامیابی در حیات مشترک. وجود این تفاهم، از خجسته‌ترین بهره‌های زندگانی است و تأمین آن، از بزرگ‌ترین وظایف همسران است.

اکنون می‌گوییم: تفاهم کامل و صد در صد، که هیچ کاستی و نقصانی در آن نباشد و زن و شوهر هیچ تفاوت و اختلاف اندیشه و سلیقه‌ای و هیچ تغایر و ناهمگونی اخلاقی و جسمی و روحی نداشته باشند، امکان‌پذیر نیست؛ اگرچه مرد و زن، در مرحلۀ انتخاب همسر، سعی بلیغ کرده باشند و همۀ موازین را رعایت کرده باشند و هیچ کوتاهی و تقصیری نکرده باشند.

 

معنی تفاهم با همسر چیست؟

به طور کلی و مختصر تفاهم یعنی توانایی برای تحمل تفاوت‌های میان یکدیگر زیرا هر فردی متفاوت است و هیچ دو زوج می‌توانند اظهار کنند که کاملاً مطابق خواسته‌ی هم عمل می‌کنند زیرا هر فردی در شرایط و موقعیت و با وجود موقعیت‌ها و ویژگی‌ها رفتاری و اخلاقی متفاوتی رشد می‌کند بنابراین از دید واقعیت و دید روانشناسان تفاوت رفتاری و سلیقه‌ای میان هر فردی می‌تواند کاملاً متفاوت باشد اما در موقع وجود تعارض و هر گونه اختلافی می‌توانید یکدیگر را یاری نمایید و به گونه‌ای مثبت و با دید درست و منطقی و در کمال آرامش با مشکلات و تعارضات کنار بیایید. ممکن است شما از رفتار و یا طرز برخورد همسرتان و یا نگرش و سلیقه‌اش خوشتان نیاید اما این شما هستید که می‌توانید از راه درست با موضوع کنار بیایید.

تفاهم در زندگی به کنار آمدن زوجین با یکدیگر بر می‌گردد اینکه زوجین بتوانند اختلاف نظرات کمتری داشته باشند و برای اختلافات خود راه چاره‌ای بیابند، یعنی با یکدیگر تفاهم دارند.

 

چرا باید با همسر خود تفاهم داشته باشیم؟

با وجود تفاهم زندگی مشترک شاد و سالمی خواهید داشت. زندگی مشترک شاد و موفق ارزش بسیار بالایی دارد و زندگی بدون تفاهم و دائم در جنگ و جدال بودن کیفیت و ارزش زندگی و کانون خانواده را از بین می‌برد.

اینکه شناخت دقیق از همسر خود داشته باشید و با شناخت او و نکات مثبت رفتاری او بتوانید زندگی را شروع کنید در حین زندگی اگر با هر مشکل و اختلافی مواجه شوید می‌توانید به راحتی با رفتار صحیح و صحبت‌ها مشکلات و خواسته‌های خود را مطرح نمایید اگر رابطه‌ای خوب و صمیمی و دوستانه با همسر خود داشته باشید قطعاً هر مشکل و اختلافی میان شما به راحتی برطرف خواهد شد.

 

نکات برای تقویت تفاهم در زندگی مشترک

تلاش برای داشتن زندگی موفق، مسئولیت پذیری در افراد، داشتن روحیه بالا و انتقاد پذیری می‌تواند قدرت ایجاد تفاهم را در زندگی بالا ببرد. کمی تلاش برای داشتن رابطه سالم با همسر در هر دو زوج باعث می‌شود تا رابطه‌ای سالم و موفق با تفاهم داشته باشید.

 

درک صحیح از خود و همسرتان داشته باشید

عواطف، احساسات، خصوصیات اخلاقی، سلیقه‌ها، باورها و اعتقادات،  نیازها و تعصبات خود و همسرتان را به خوبی بشناسید.

 

دنبال مقصر و متهم نباشید

هیچگاه دنبال مقصر پیدا کردن و متهم پیدا کردن و توجیح کردن نباشید زندگی مشترک یک زندگی دائمی است و برای مدت کوتاهی محدود نمی‌شود، رک و راست و بدون کنایه و سرزنش برای حل تعارضات میان هم باهم صحبت کنید. و با درک همه شرایط همکاری کنید.
 

اولویت اول شما همسرتان باشد

تفاهم به مرور زمان با شناخت بیشتر و عمیق‌تر از هم بیشتر خواهد شد اگر شما زندگی خود را دوست داشته باشید و شناخت کامل و دقیقی برا ازادواج داشته باشید می‌توانید موفق باشید. به همسر خود و زندگی خود توجه داشته باشید به همسرتان نشان دهید که زندگی و رابطه‌ی شما برای شما ارزش بسیار بالایی دارد. تا همسرتان نیز شما را اولویت خود قرار دهد تا به مرور رابطه‌ای دوستانه و صمیمانه و گرم داشته باشید تا به مرور تفاهم و گذشت در زندگی مشترک شما نقش ببیند.

 

 

 با همسر خود مهربان و همدل باشید

همدلی و درک مناسب یکدیگر و مهربانی می‌تواند رابطه را بسیار محکم کند و افراد برای بقاء این رابطه می‌توانند هر کار کنند و حاضر می‌شوند تا تفاهم میان خود را برای داشتن خانواده‌ای موفق بالا ببرند. زیرا ارزش رابطه را متوجه می‌شوند. اگر همسرتان مشکلی دارد و یا تصمیمی خارج از ایده و سلیقه شما دارد، سعی کنید مشکلش را درک کنید. همدلی  و خود را جای طرف مقابل گذاشتن می‌تواند قوه‌ی  تفکر شما را فعال کنید تا بیشتر بیندیشید.

 

درونگرا بودن و برون گرایی همسرتان را کشف کنید

شناخت شخصیت رفتاری همسر و اینکه او برونگرا و یا درونگراست می‌تواند به درک شما از وضعیت او بهتر کمک کند افراد درونگرا با افراد برونگرا به سختی رابطه می‌گیرند اما با درک شخصیت او می‌توانید راحت‌تر موضوع را بررسی کنید تا دچار سوء تفاهم نشوید.

 

مهم‌ترین نکته برای ایجاد تفاهم با همسر چیست؟

درک داشتن تفاوت‌ها و اینکه مخالفت کردن اشکالی ندارد و شما نمی‌توانید در مورد همه چیز با همسرتان نظر یکسان داشته باشید.

 

چرا تفاهم زن و شوهر اهمیت دارد؟

زیرا تفاهم نداشتن زمینه‌ی شروع جنگ و تعارضات و ناسازگاری‌ها است . و در نتیجه زندگی سالم نخواهید داشت.

 

کلام آخر

در پایان ذکر این نکته ضروری است که نه تنها مقصود ما از تفاهم این نیست که دو نفر باید مثل هم فکر کنند و هیچ اختلاف نظری با یکدیگر نداشته باشند بلکه معتقدیم که اختلاف نظرهای افراد بهعنوان یک پدیده طبیعی، باعث رشد یافتگی آنها می‌شود مشروط به اینکه به درستی مدیریت و تبدیل به فرصت شود. در ضمن، دستیابی به آن با رعایت نکات گفته شده در همین مطلب، واقعی و امکان‌پذیر است.

 

شما می‎توانید جهت انجام مشاوره ازدواج رایگان با خانم خدیجه قریب روانشناس بالینی می‌توانید از طریق شماره‌گیری ۰۲۱۷۵۱۸۹۰۰۰  و کد 2735  در ارتباط باشید.

 

 

like--v1

3