با توجه به اینکه استفاده از کودهای شیمیایی بر کسی پوشیده نیست و بهطور مثال: سبب شوری خاک، سفت شدن خاک، قلیایی شدن بستر، کم شدن تهویه خاک میشود. همچنین عرضه محصولات تقلبی و غیر استاندارد و... و با توجه به اینکه سابقه استفاده از کود دامی در بخش کشاورزی، زراعت و باغبانی بیش از هزاران سال میباشد ولی بوی نامطبوع در کود دامی تنها نقطه ضعف کود دامی میباشد که بسیاری افراد از استفاده از آن صرف نظر میکنند لذا بر آن شدیم تا روشی را آموزش دهیم که با این روش میتوانید شربت کود کامل ارگانیک ( کود مایع سوسپانسیون ) در منزل تهیه نمایید.
- کود کامل : کودی که حاوی تمامی عناصر غذایی ضروری است که گیاهان جهت حفظ بقاء و زنده ماندن، نیازمند آنها میباشند.
- عناصر غذایی ضروری شامل :
الف - عناصر پر مصرف ضروری (ماکرو) : نیتروژن N ، فسفر P ، پتاسیم K
ب - عناصر کم مصرف ضروری (میکرو) : گوگرد S ، آهن Fe ، منیزیم Mg ، منگنز Mn ، روی Zn ، کلسیم Ca ، مس Cu ، بور B ، مولیبدن Mo و...
- روش تهیه شربت کود ارگانیک در منزل جهت تقویت گیاهان آپارتمانی :
مقداری کود دامی گاوی کاملا پوسیده را تهیه نمایید ( کود گاوی که حدود دو سال بر روی زمین و با روشهای مخصوص و... نگهداری شده باشد ) . که برای اینکار میتوانید به یکی از پارکهای شهری رفته و از مسئولین پارک به اندازه یک بیل کود دامی کاملا پوسیده در خواست نمایید. چون این مقدار کود واقعا ارزش ریالی آنچنانی ندارد و میتوانید بهطور رایگان این مقدار کود را دریافت نمایید.
سپس کود را داخل یک دبه بریزید و آن را با آب پر کنید بهطوریکه آب بهطور کامل کود را بپوشاند و بعد درب دبه را ببندید و آن را در پشت بام، گوشه حیاط، تراس، انباری و...بگذارید. مطمئن باشید هیچ بویی ندارد. حداقل یک الی دو ماه صبر کنید و اگر سطح اب نشست کرد، کمی آب روی ان بریزید. این کود فساد شدنی نیست و طبق تجربه میدانم که تا پنج سال هم کود تغییری نکرده و قارچی و... نشده. بهطوریکه بعد از یکی دو سال بوی خاص و نامطبوع کود دامی بهطور کامل از بین رفته است. بعد از گذشت حداقل دو ماه میبینید که به مرور آب داخل دبه تغییر رنگ داده و از قهوه ای تا سیاهی تغییر رنگ میدهد. از این پس هر وقت نیاز به کوددهی بود کافیست مقدار کمی از مایع غلیظ کود داخل دبه را در ظرف آبپاش بریزید و حدود شش الی ده برابر به ان آب اضافه کنید تا رقیق گردد و مقداری آب داخل دبه اضافه کنید تا دوباره کود زیر آب قرار گیرد و دوباره درب دبه را ببندید و در کناری قرار دهید.
هنگام استفاده ابتدا گیاهان را آبیاری سبک و سطحی انجام دهید و سپس کمی از محلول رقیق شده کود را مثل آبیاری بریزید پای گیاه و پس از چند دقیقه مجددا آبیاری را با کمی زهکش انجام دهید یعنی طوری آبیاری کنید که مقدار کمی آب از سوراخ انتهای گلدان خارج گردد. علت توصیه به آبیاری سبک قبل و بعد از کود دهی به خاطر کود سوز نشدن گیاه میباشد زیرا این کود از هر کودی کاملتر و غنی تر و سالمتر میباشد. کود دامی در این حالت بوی زیادی ندارد و یا اینکه فقط به مدت چند ساعت شاید احتمالا بوی بسیار ملایمی احساس شود.
0