ازدواج موفق چیست؟
ازدواج موفق ازدواجی است که افراد یکدیگر را میپذیرند و احترام و صداقت در زندگی به میزان زیادی وجود دارد. صمیمیت، تعهد و رابطه جنسی که هرسه ضلع مثلث عشق استرنبرگ هستند در آن وجود دارد. در این ازدواجها اشخاص شناخت خیلی دقیقی از نقاط ضعف و قوت هم پیدا میکنند. این رابطه با فداکاری و توقعات منطقی همراه میباشد و توقعات غیر منطقی در زندگی زناشویی آنها جایی نخواهند داشت. زوجین رویاها دوران کودکیشان را رها کردهاند و نگاهی عمیق به ازدواج خواهند داشت. کیفیت زندگی در ازدواج موفق بالاست و اشخاص برای هم وقت میگذارند. همسران در عین حال که زمانهایی برای خود دارند به نیازهای همسرشان نیز توجه مینمایند .
بیشتر بدانید: عشق در نوجوانی
داشتن تجربه و درک زیاد
داشتن درک و تجربه بالا یکی از اساسیترین معیارهای ازدواج موفق میباشد. اشخاص با درک و تجربه بالا قادر خواهند بود در موقعیتهای سخت زندگی رفتار منطقیتری از خود نشان دهند. این اشخاص قادر خواهند بود بهتر عمل نمایند و آمادگی روحی زیادتری برای ازدواج دارند. پختگی اشخاص با سن افراد در خیلی مواقع در ارتباط میباشد. به عنوان مثال زوجهایی که در سنین کمتر ازدواج میکنند امکان طلاق و جداییشان بیشترخواهد بود. به همین علت باید به این خصوصیت در شخص مقابل خود خیلی توجه نمایید.
سن مناسب برای ازدواج موفق
مطالعات تازه درباره سن ازدواج موفق را حدود 28 تا 32 سالگی میدانند. هر اندازه تفاوتهایی در این مورد وجود دارد. ازدواج در آخر دهه بیست یا اوایل سی مناسبتر میباشد به این علت که اشخاص به بلوغ مورد نظر رسیدهاند و کمتر احتمال دارد تحت شعاع هورمونها قرار بگیرند. سازش و بیشتر شدن مسئولیتپذیری در این سنین نیز زیادتر میباشد. از سوی دیگر تحقیقات نشان داده است ازدواج در سن بالاتر به علت انعطافناپذیر شدن اشخاص و سختگیری در انتخاب آنها موفقیت کمتری خواهد داشت.
خودشناسی
خودشناسی را میتوان یکی از مهمترین معیارهای ازدواج موفق دانست. قبل از هرگونه تصمیمگیری درباره آینده و ازدواج فرد بایستی به حدی از معرفت و شناخت نسبت به خود رسیده باشد.
فرد بایستی بداند که در آینده چه اهداف و برنامههایی برای خود در نظر دارد. ویژگیهای شخصیتی و نقاط ضعف خود را بشناسد. و از بین اولویتهای مختلف انتخاب همسر (موقعیت اجتماعی، شغل، خصوصیات ظاهری، اخلاقیات و …) اولویتهای خود را برای انتخاب همسر آینده خود مشخص کند.
ثبات شغلی
بررسی این معیار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. امنیت شغلی، امنیت مالی و هیجانی فرد و خانواده او را به همراه دارد. در این حالت مرد خانواده میتواند زمان بیشتری را در کنار همسر و فرزندان خود سپری کند.
همچنین نداشتن استرس و اضطراب در محیط کار باعث شده که فرد آرامش بیشتری داشته باشد و بتواند ارتباط بهتری را با خانواده خود برقرار کند.
شناخت طرف مقابل
معرفت و شناخت نسبت به طرف مقابل از دیگر معیارهای ازدواج موفق است. زمانی که فرد به شناخت خوبی از همسر آینده خود برسد و نقاط قوت و ضعف او را بشناسد، قادر خواهد بود ارتباط بهتری را با وی برقرار کند.
همچنین شناخت ویژگیهای شخصیتی همسر از بروز بسیاری از اختلافات جلوگیری میکند. و این شناخت یکی از مهمترین معیارهای ازدواج موفق میباشد.
عزت نفس
یکی از ارکان اصلی برای برقراری روابط میان فردی و مهمتر از همه ارتباط موثر با همسر، داشتن عزت نفس است. تنها زمانی فرد میتواند همسر خود را دوست بدارد و به او عشق بورزد که این احساس را نسبت به خودش نیز داشته باشد.
این عزت نفس باعث شده تا فرد بتواند احساس امنیت و آرامش داشته باشد و این حس را به طرف مقابل نیز منتقل کند.
همسان بودن خانواده ها
خانواده در شکلگیری خصوصیات فردی و روانی شخص تاثیر زیادی دارد. همسان بودن خانوادهها از لحاظ اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و … تا حدود زیادی میتواند موفقیت در ازدواج را تضمین کند. و از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند.
سلامت جسمی
سلامتی جسمی بالا به فرد کمک میکند تا بتواند تعهدات خود را به عنوان همسر و هم به عنوان والد به خوبی ایفا کند. بنابراین سلامت جسمی میتواند یکی از معیارهای مهم باشد.
سلامت روانی
باید بگویم سلامت روان فرد و عدم ابتلا به اختلالات روانی تضمین کننده یک ازدواج موفق خواهد بود. سلامت روان به فرد کمک می کند تا از موقعیت اجتماعی مناسب برخوردار باشد و بتواند در برقراری ارتباط با همسر و فرزندان خود به خوبی عمل کند.
بیان صریح خواسته ها
یکی از نشانههای بلوغ فردی، توانایی بیان صریح و قاطعانه خواستهها و نیازهای فردی است. افرادی که از این توانایی برخوردار نیستند به دلیل برآورده نشدن خواستههایشان دچار سرخوردگی و خشونتهای رفتاری میشوند.
از طرف دیگر فرد باید این توانایی را داشته باشد تا خواستههای طرف مقابل را بشنود و تا حد امکان در راستای برآورده شدن آنها تلاش کند.
بلوغ و استقلال
بلوغ روانی و استقلال فردی از معیارهای ازدواج موفق است. این افراد درک بالاتری از زندگی مشترک دارند و میتوانند در شرایط سخت تصمیمهای بهتری را اتخاذ کنند.
این خصوصیات با گذر زمان در فرد ایجاد خواهد شد؛ بنابراین ازدواج در سن پایین به دلیل عدم پختگی و استقلال فردی توصیه نمیشود.
تعهد و مسئولیت پذیری
در ابتدای شکلگیری یک رابطهی عاشقانه، عشق و احساس دلبستگی میان طرفین باعث پایداری آن رابطه میشود؛ اما با گذر زمان تعهد و مسئولیتپذیری طرفین است که میتواند ماندگاری رابطه را تضمین کند. در واقع عشق همراه با تعهد معیار یک ازدواج موفق خواهد بود.
صبر و بردباری
صبر از خصوصیات فردی است که جزو یکی از مهمترین معیارهای ازدواج موفق است. مشکلات و مسائلی که در گذر زمان در زندگی مشترک ایجاد میشوند. با صبر و از خود گذشتگی طرفین قابل رفع خواهد بود. این خصوصیات به پایداری زندگی کمک شایانی خواهد کرد.
جذابیت
وجود جذابیت یکی از معیارهای ازدواج موفق است. زمانی که طرفین رابطه، این احساس را نسبت به هم نداشته باشند، حتی در صورت مساعد بودن سایر شرایط، تصمیم برای ازدواج کار اشتباهی خواهد بود.
کلام پایانی
آشنایی با معیارهای یک ازدواج موفق برای داشتن تجربه مهمی همچون ازدواج بسیار مهم است و بعضی افراد بدون شناخت معیارهای ازدواج موفق و بدون داشتن هیچ اصولی، تن به ازدواج میدهند و این مسئله میتواند به راحتی در طول زمان برای آنها مشکل به وجود آورده و باعث شکست در ازدواج شود.
شما میتوانید از طریق مشاوره تلفنی رایگان با خانم خدیجه قریب روانشناس بالینی و شمارهگیری ۰۲۱۷۵۱۸۹۰۰۰ و کد 2735 در ارتباط باشید.
5