مشکلات در خانواده می‌تواند بر تمام زمینه‌های زندگی اعضای خانواده تأثیر بگذارد. وقتی احساس می‌کنید که مسائل خانواده‌تان برای شما بزرگ‌تر از آن هستند که بتوانید به درستی آن‌ها را مدیریت کنید و در عین حال احساس می‌کنید که مسیر بهبودی را طی نمی‌کنند، ممکن است وقت آن رسیده باشد که به یک مشاوره خانواده مراجعه کنید. آن‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا راه‌های جدیدی برای مدیریت مبارزات، درگیری‌ها و چالش‌ها پیدا کنید. در این مقاله خانم شقایق شجاعی مشاور خانواده به بررسی همه جوانب مرتبط با روانشناسی خانواده می‌بپردازد و سیرات مثبت آن را بر ارتباطات خانوادگی بررسی می‌کند. تا انتها با ما همراه باشید.

مشاوره خانواده چیست؟

خانواده درمانی که تحت عنوان مشاوره خانواده شناخته می‌شود، یکی از روش‌های اصولی و کاربردی است که برای رفع مسائل خانوادگی و تمام مشکلاتی که از خانواده شکل می‌گیرد و یا به خانواده نفوذ می‌کند، استفاده می‌شود.
در مشاوره خانواده، با استفاده از انواع روش‌های درمانی و تکنیک‌های متفاوت مانند فرد درمانی، رفتار درمانی، گروه درمانی و موارد دیگر به مراجعان کمک می‌شود.

هدف از مشاوره خانواده چیست؟

مشاوره خانواده یک فرایند حرفه‌ای است که به منظور کمک به افراد و خانواده‌ها برای حل مشکلات، بهبود روابط و ارتقاء کیفیت زندگی خانواده‌ها ارائه می‌شود. مشاوره خانواده برای فراهم کردن فضایی امن و محیطی با حالت حمایت‌کننده برای اعضای خانواده اهمیت زیادی دارد تا بتوانند درک بهتری از مشکلات خود داشته باشند و بهبود یابند. این نوع مشاوره می‌تواند باعث افزایش ارتباطات سالم و بهبود روابط داخل خانواده شود و به کاهش تنش‌ها و واکنش‌های ناسازگار کمک کند.

هدف اصلی روانشناس و مشاور خانواده این است که به اعضای خانواده کمک کند تا الگوهای رفتاری خود را درک کنند، مشکلات خود را بهتر بشناسند و راه‌حل‌های موثر برای حل این مشکلات را پیدا کنند. از آنجا که خانواده نقش اساسی در شکل‌گیری هویت و ارتباطات اجتماعی افراد دارد، مشاوره خانواده می‌تواند بهترین راهکارها برای بهبود روابط داخل خانواده و ارتقاء سلامت روانی آنان را ارائه دهد.

از مشاوره و روانشناسی خانواده چه انتظاری می‌توان داشت؟

مشاوره و روانشناسی خانواده می‌تواند افراد را در فراگیری مهارت‌های مدیریت ارتباطات موثر، حل تعارض و ارتقای ارتباطات خانوادگی یاری کند. همچنین، از طریق مشاوره و روانشناسی خانواده می‌توان به تقویت ارتباطات خانوادگی و ایجاد یک فضای سالم برای رشد و توسعه اعضای خانواده کمک کرد. بنابراین، از این نوع مشاوره می‌توان انتظار داشت که باعث ارتقاء کیفیت زندگی خانواده شود و به خانواده‌ها کمک کند تا با چالش‌ها و مشکلات خود به بهترین شکل ممکن برخورد کنند.

? آیا به مشاوره خانواده نیاز داریم؟

مشاور خانواده خانم و آقا به داشتن زندگی سالم خانوادگی کمک می‌کند. برای کمک گرفتن از یک مشاور خوب، همیشه نیاز به مشکلات بزرگ و حل نشدنی نیست. بلکه یک خانواده معمولی نیز می‌تواند برای بهبود سلامت روان کلی خانواده به بهترین مشاوره خانواده مراجعه کند. اگر مردد هستید که خانواده شما نیاز به مشاوره خانوادگی دارد یا خیر، موارد زیر به شما کمک خواهد کرد تا تصمیم بگیرید. در ادامه شرایطی که ممکن است خانواده را دچار چالش‌هایی کند که به تنهایی قادر به رفع آن‌ها نباشد، آورده شده است:

  1.  قطع ارتباط خانواده: هنگامی که اعضای خانواده با یکدیگر ارتباط موثری ندارند.
  2.  احساس تنها بودن در یک خانواده: هنگامی که یکی از اعضای خانواده به ویژه فرزند نوجوان زمان خود را به تنهایی در اتاق سپری می‌کند یا احساس عدم درک شدن و تنهایی می‌کند، خانواده به کمک مشاور خانواده نیاز دارد.
  3.  مشکلات خانوادگی: یکی از مهم‌ترین مواردی که مشاور می‌تواند، کمک کننده باشد، مشکلات خانوادگی است. مشاوره مشکلات خانوادگی می‌تواند به افراد کمک کند تا راه حل درست مشکلات خود را بیابند.
  4.  اعتیاد: اعتیاد می‌تواند بنیان یک خانواده را متزلزل کند و به تمام اعضای خانواده آسیب برساند. زمانی که یکی از اعضای خانواده دچار اعتیاد شده است، نیاز به مشاوره خانواده برای حفظ سلامت روان دیگر اعضا و کمک به شخص درگیر اعتیاد، ضروری است. این اعتیاد مخرب می‌تواند از هر نوعی باشد حتی اعتیاد به گوشی و فضای مجازی.
  5.  پنهان کاری: هنگامی که رازهایی را به صورت مرتب از اعضای خانواده خود پنهان می‌کنید یا احساس می‌کنید یکی از اعضای خانواده اسراری دارد که از خانواده پنهان می‌کند، حتما به مشاوره خانواده مراجعه کنید.
  6.  مشکلات جنسی: هنگامی که صمیمیت جسمی و جنسی میان شما و همسرتان کم شده است، یا دیگر صمیمیتی وجود ندارد.
  7.  طلاق: هنگامی که زوجین تصمیم به جدایی گرفته‌اند، به ویژه اگر دارای فرزند هستند، مشاوره خانواده در گرفتن تصمیم و پشت سر گذاشتن فرایند طلاق، بسیار موثر است. تحقیقات نشان داده است که علت بسیاری از طلاق‌ها، مشکلات ساده و قابل حل مانند وابستگی به خانواده بعد ازدواج بوده است که از طریق صحبت با روانشناس قابل حل است.

مزایای استفاده از مشاوره خانواده

افزایش همدلی و بهبود مهارت‌های ارتباطی عموماً از مهمترین مزایای خانواده درمانی است. برای اینکه افراد بتوانند روابط سالمی را تجربه کنند، همدلی و ارتباط بسیار مهم هستند. بدون همدلی و ارتباط مثبت، روابط قوی و سالم تقریباً غیرممکن است. بسیاری از مشکلات خانوادگی به دلیل فقدان همدلی و مهارت‌های ارتباطی ضعیف ایجاد می‌شود.

مدیریت خشم نیز یک مزیت مهم دیگر در خانواده درمانی است. اگرچه خشم بخشی از زندگی است، اما آگاهی از نحوه مدیریت خشم بدون آسیب رساندن به عزیزان بسیار مهم است. کلماتی که در حالت عصبانیت گفته می‌شوند، هرگز فراموش نمی‌شوند و ممکن است زخم‌هایی روی قلب‌ها بگذارند که به مدت طولانی باقی بمانند.

مشاوره خانواده و  مشاوره پیش از ازدواج همچنین می‌تواند افراد را به هم نزدیک‌تر کند، استرس و تنش را کاهش دهد، صداقت و اعتماد را تقویت کند و به اعضای خانواده کمک کند تا یکدیگر را ببخشند و به جلو حرکت کنند. برای بهره‌مندی از مزایای استفاده از مشاوره خانواده می‌توانید با خانم شقایق شجاعی در ارتباط باشید.

like--v1

1