رابطه جنسی یکی از مهم‌ترین جنبه‌های یک رابطه عاطفی است که می‌تواند تاثیرات گسترده‌ای بر روی ارتباط بین دو نفر داشته باشد. در دوران دوستی، که مرحله‌ای مهم در شناخت و آشنایی است، تصمیم به برقراری رابطه جنسی می‌تواند پیامدهای مختلفی داشته باشد. این مقاله قصد دارد به بررسی تاثیرات رابطه جنسی در دوران دوستی بپردازد و به شما کمک کند تا تصمیمات بهتری در این زمینه بگیرید.

 

چرا رابطه زناشویی در دوران دوستی؟

همه ما می‌دانیم که در یک جامعه سنتی همراه با باور‌های مذهبی بسیار زیاد زندگی می‌کنیم از این رو حتی رابطه زناشویی در دوران نامزدی نیز طی اصول و قوانینی طی می‌شود. اما امروزه با تغییرات جامعه بشری پدیده‌هایی مانند دوستی با جنس مخالف، ازدواج سفید و برقراری رابطه زناشویی در دوران دوستی به موضوع مورد بحث در مراکز مشاوره تبدیل شده و بسیاری از افراد در مورد غلط یا درست بودن آن همواره بحث می‌کنند.

در کنار این موارد برقراری رابطه زناشویی در دوران دوستی خطرات بسیار زیادی دارد که مهم‌ترین آن‌ها بارداری نامشروع و ابتلا به انواع بیماری‌های مقاربتی می‌باشد. همچنین این نوع روابط در صورتی که با فردی غیر از همسر انجام شود در آینده فرد نیز تاثیرات بسیار زیادی می‌گذارد. به علاوه ازدواج یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های تمامی جوامع است و به همین دلیل برقراری رابطه جنسی قبل از ازدواج بر کیفیت زندگی مشترک فرد تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: ترمیم رابطه بعد از خیانت

چالش‌های رابطه جنسی در دوران دوستی

رابطه جنسی در دوران دوستی می‌تواند چالش‌های زیادی را به همراه داشته باشد. یکی از این چالش‌ها، خطر بروز احساسات شدید و وابستگی عاطفی است که ممکن است قبل از شناخت کامل و واقعی از یکدیگر رخ دهد. همچنین، در صورت بروز مشکلات یا عدم توافق در رابطه جنسی، ممکن است این مسائل به سایر جنبه‌های رابطه نیز سرایت کنند و باعث ایجاد تنش و نارضایتی شوند.

 

از دیگر چالش‌های موجود، تفاوت در انتظارات و ارزش‌های طرفین است. ممکن است یکی از طرفین به دنبال رابطه‌ای جدی و بلندمدت باشد، در حالی که دیگری صرفاً به دنبال تجربه‌ای کوتاه‌مدت و بدون تعهد است. این تفاوت‌ها می‌تواند به ایجاد سوءتفاهم و اختلافات جدی منجر شود.

علل اشتیاق به رابطه جنسی در دوستی

افرادی که وارد رابطه عاطفی با یکدیگر می‌شوند عمدتا اشتیاق خاصی به بر قراری رابطه جنسی با یکدیگر خواهند داشت. زیرا ارضای نــیاز جنسی یکی از محرک‌های اصلی کشش به جنس مخالف است. این نکته می‌تواند یکی از دلایل واضح در این امر باشد که بروز و ترشح هورمون‌های جنسی و حس غریزی و نیازمندی انسان‌ها برای برقراری رابطه جنسی می‌تواند بسیار حائز اهمیت باشد و وجود رابطه جنسی در روابط عاطفی را تسهیل کند. برخی از دلایل اشتیاق به رابطه در دوران دوستی عبارتند از:
بیشتر بدانید: مشاوره جنسی و زناشویی چیست + رایج ترین مشکلات جنسی

  1. متعهد کردن طرف مقابل به رابطه

این موضوع بیشتر توسط دختران به وجود می‌آید که برای متعهد کردن دوست پسرشان به رابطه عاطفی و ایجاد انگیزه برای ازدواج دست به انجام رابطه جنسی با او می‌زنند. به نحوی که وانمود کنند او دیگر نمی‌تواند راهی جز ازدواج اجباری با دختر را در پیش گیرد. از طرفی همین امر می‌تواند از طرف پسران اتفاق بیفتد به گونه‌ای که پسران با انجام رابطه جنسی با دوست دخترشان او را موظف می‌کنند که بخواهد ازدواج کند و به رابطه عاطفی قدری جدی‌تر نگاه کند و خواستار ازدواج با شریک جنسی خود باشد.

از همین رو یکی از دلایل بسیار آشکار برای متعهد کردن طرف مقابل که در هر دو جنس انجام می‌گیرد، برقراری رابطه جنسی است. می‌توان به این موضوع اشاره کرد که اگر فردی رابطه عاطفی برایش جدی نباشد و یا  ترس از تعهد در رابطه داشته باشد، حتی با برقراری رابطه جنسی نمی‌تواند این احساس تعهد و ازدواج را برای خود زنده کند. از همین رو این اتفاق به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

  1. گرایش به رابطه ی جنسی

همان طور که در بالا هم گفته شد در بسیاری از روابط عاطفی هر دو جنس کشش و میــل جنسی را در خود دارند و به نحوی خواستار این موضوع هستند که حتی برای یک بار هم که شده بتوانند با شریک عاطفی خود به برقراری رابطه جنسی بپردازند. همین امر می‌تواند موجب ایجاد رابطه جنسی در بین افراد شود. از نظر طبیعی و با توجه به سطح ترشح هورمون‌های بدن، افراد به دو دسته گرم مزاج و سرد مزاج تقسیم می‌شوند. افرادی که سرد مزاج هستند حتی بعد از ازدواج هم گرایش چندانی به برقراری رابطه جنسی با شریک عاطفی و جنسی خود در زندگی مشترک ندارند و از همین رو این افراد در روابط عاطفی گرایش زیادی به انجام رابطه جنسی نخواهند داشت.

از طرفی افرادی که گرم مزاج هستند خواستار رابطه جنسی با شریک عاطفی خود هستند. این افراد برای برقراری رابطه‌ی جنسی حتی اگر خواستار ازدواج نباشند، مقابله نمی‌کنند و از همین رو افراد را در برقراری روابط جنسی با خود ترغیب می‌کنند. باید این نکته را دانست که نیاز به برقراری رابطه جنسی یک نیاز طبیعی محسوب می‌شود، اما باید توجه داشت که رعایت هنجارهای جامعه در کاهش تنش‌ها و استرس روانی بسیار موثر است. اهمیت باکرگی زنان در ازدواج مسئله بسیار جدی در فرهنگ ما محسوب می‌شود. مسلما دختری که این ویژگی را نداشته باشد در صورتی که رابطه دوستی او منجر به ازدواج نشود، در زمان ازدواج با فرد دیگر دچار مشکل خواهد شد.

  1. عادت به انجام رابطه جنسی

گاهی در بین افراد در روابط عاطفی برای یک بار اتفاق می‌افتد که به برقراری رابطه بدون دخول با یکدیگر می‌پردازند و این امر می‌تواند بعد از همان یک بار به عادت تبدیل شود و هر دو جنس خواستار رابطه عاطفی در مقیاس‌های بالاتر با یکدیگر باشند. این عمل می‌تواند منجر به عادت شود و افراد بخواهند با یکدیگر در زمان‌های بیشتر رابطه جنسی بر قرار کنند. باید این نکته را در نظر گرفت که در بسیاری از مواقع این رفتار تبدیل به اعتیادی روانی و جنسی برای افراد می‌شود و دیگر نمی‌توانند خود را در بروز این رفتار به سطح تقابل و به مقابله با آن بپردازند. از همین رو باید دانست که افراد اگر بتوانند حـد و مـرز در روابط را رعایت کنند، می‌توانند از ایجاد رابطه جنسی جلوگیری کرده و مشکلات رابطه جنسی قبل از ازدواج را با خود حمل نکنند.

شاید بپسندید: نشانه ها و علت خیانت زن چیست؟ - برخورد با خیانت زن

معایب رابطه جنسی در دوران دوستی

  1. فشار عاطفی و روانی: رابطه جنسی می‌تواند فشارهای عاطفی و روانی زیادی را بر روی فرد یا رابطه وارد کند. این فشارها ممکن است به دلیل انتظارات بالا، ترس از بارداری ناخواسته یا نگرانی‌های مرتبط با بیماری‌های مقاربتی باشد.

 

  1. کاهش تمرکز بر شناخت واقعی: در دوران دوستی، هدف اصلی باید شناخت بهتر و عمیق‌تر از یکدیگر باشد. برقراری رابطه جنسی ممکن است باعث شود که تمرکز از این شناخت به لذت‌های کوتاه‌مدت جنسی منتقل شود و در نتیجه، شناخت واقعی و عمیق‌تر از یکدیگر را مختل کند.

 

  1. افزایش وابستگی عاطفی: رابطه جنسی می‌تواند وابستگی عاطفی بین طرفین را افزایش دهد. این وابستگی ممکن است باعث شود که فرد نتواند به راحتی از رابطه خارج شود، حتی اگر مشکلات جدی وجود داشته باشد.

 

  1. ریسک بارداری ناخواسته و بیماری‌های مقاربتی: یکی از مهم‌ترین معایب رابطه جنسی در دوران دوستی، خطر بارداری ناخواسته و انتقال بیماری‌های مقاربتی است. این مسائل می‌توانند تاثیرات جدی و طولانی‌مدتی بر زندگی فردی و رابطه داشته باشند.

 

  1. اخلال در روند طبیعی رابطه: برقراری رابطه جنسی می‌تواند روند طبیعی رابطه را مختل کند. ممکن است دو نفر به دلیل رابطه جنسی، مسائل مهم‌تر و بنیادی‌تر را نادیده بگیرند و در نتیجه، رابطه به صورت ناپایدار و بدون پایه‌های محکم پیش رود.

 

موکول کردن رابطه جنسی بعد از ازدواج

اگر دو فرد بتوانند در دوران دوستی از برقراری رابطه جنسی با یکدیگر امتناع کنند و به گونه‌ای خویشتن‌داری خود را نشان دهند و بتوانند به همدیگر احترام بگذارند، می‌توان به این نکته اشاره کرد که در صورت بروز چنین اقداماتی افراد به بلوغ عــاطفی و فکری و بلوغ جنسی با یکدیگر می‌رسند و می‌توان این نکته را در نظر گرفت که در برقراری رابطه جنسی و آمیزش جنسی بعد از ازدواج می‌توانند تمایل بیشتری داشته باشند و باعث شود دلبستگی بیشتر در بین افراد به وجود آید.

این عمل می‌تواند نوید دهنده این موضوع باشد که کیفیت زندگی مشترک در سطح مطلوب‌تری باشد و شاید بتوان گفت وجود رابطه جنسی در دوران بعد از ازدواج و نه در دوران دوستی در بروز رفتار عاشقانه با همسر و به نزدیکی زوجین به همدیگر کمک کند. افرادی که بخواهند در دوستی دست به عمل رابطه جنسی با معشوقه خود بزنند، سردی رابطه می‌تواند افزایش یابد، دلبستگی می‌تواند کمتر شود و از آن مهم‌تر ارزش و احترام در بین افراد از بین رود.

در برخی پسران دیده شده که بعد از رابطه جنسی با دوست دخترانشان، به آن‌ها برچسب‌هایی زده و این نکته را می‌گویند که برای ازدواج به دنبال فردی پاک‌دامن می‌گردند. از همین‌رو دختران باید این نکته را بدانند و برای رابطه جنسی با دوست پسرشان مقاومت نشان دهند تا بتوانند احساس ارزشمندی خود را حفظ کنند.
 

جمع بندی

گاهی در دوران دوستی پیش می‌آید که افراد بخواهند با یکدیگر به تعامل جنسی بپردازند. از همین‌رو برای مقابله با چنین رفتار ناپخته‌ای از طرف هر دو طرف، این افراد نیاز دارند به مشاوران و روانشناسان مراجعه کنند و از آنان راهکار‌هایی را برای مقابله با تمایل‌شان به رابطه جنسی با یکدیگر دریافت کنند. آقای سید میثم صالحیان مشاور زناشویی اینجاست تا در این زمینه یاری‌تان کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره تلفنی کلیک کنید.

like--v1

5